HOMEOPATI

Homeopati stimulerer kroppens forsvarsapparat ved hjelp av potensert medisin. Medisinen foreskrives ut fra hver enkelt pasients symptomer i henhold til likhetsprinsippet. Dette betyr at den homeopatiske medisinen skal stemme med symptomene hos hver enkelt. Flere pasienter med samme diagnose kan derfor trenge helt forskjellige homeopatiske medisiner for å få hjelp.

Medisinen består av piller eller dråper som skal tas i en periode. Homeopatiske medisiner er potenserte (fortynnet og ristet) etter bestemte retningslinjer. Dette gjør at medisinene er uten giftige bivirkninger ved riktig bruk, samtidig som de virker stimulerende på kroppens evne til å bli frisk. Homeopaten gir som regel èn medisin for hele symptombildet ditt, uansett om du har en eller flere plager. Homeopati behandler derfor hele deg og ikke bare en enkelt del av kroppen.

ID-10034460

Foto; Photostock.

  1. INGEN SKADELIGE BIVIRKNINGER. En fremstillingsprosess som kalles potensering gjør at homeopati er trygt å bruke for mennesker og dyr i alle aldre – også til barn og gravide.
  2. SKÅNSOM og HELHETLIG. Homeopati behandler hele mennesket, og helbredelsesprosessen er skånsom. Resultatene er ofte gode og langvarige.
  3. RIMELIG OG ANVENDELIG. Homeopatiske medisiner koster vanligvis betydelig mindre enn legemedisiner og de fleste urter / kosttilskudd. Medisinene blir oftest gitt som små kuler av melkesukker som løser seg raskt opp i munnen. De kan også gis som granulater, dråper, tabletter, inhalasjon eller i flytende form.
  4. FOREBYGGENDE. Homeopati styrker immunforsvaret og den generelle helsen, og dermed økes motstandskraften mot infeksjoner.
  5. IKKE TESTET PÅ DYR. All homeopatisk medisin er testet på friske mennesker. Både fysiske og emosjonelle virkninger er kartlagt.
  6. PASIENT-ENGASJEMENT. En homeopat stiller mange spørsmål, ikke bare om de symptomene som plager en person, men også om hvordan de reagerer på tilstanden, og om deres generelle helse og livsstil.
  7. AKUTTE TILSTANDER. Homeopatiske medisiner kan trygt brukes i en del akutte situasjoner, som blåmerker, småskader, overtramp, forstuinger, mindre brannsår, insektbitt, akutt diaré, akutte infeksjoner i øvre og nedre luftveier og mye mer.
  8. FREMTIDENS MEDISIN. Det finnes over 3000 homeopatiske medisiner, og nye medisiner blir oppdaget hele tiden. Homeopati er i stadig utvikling. Alle medisiner som er oppdaget de siste 200 år like aktuelle i dag – i sterk motsetning til allopatisk medisin (legemedisin) hvor medisiner ofte må fjernes fra markedet fordi nye bivirkninger avdekkes.
  9. DYR. Homeopati er trygt å bruke og fungerer ofte godt på dyr. På forespørsel behandler Homeopatisenteret i Trondheim kjæledyr og husdyr.


Del artikkelen på